English version

PADLIZSÁNKRÉMEK    (kép)

a padlizsán   (kép)

tápanyagtartalom

FANAN padlizsánkrémek

ízek:


- natúr
- majonézes

kiszerelések:

- 200 g-os
- 1 kg-os
- 2,8 kg-os

A padlizsánt fogyasztják egész Európában, a Közel-Keleten, és Ázsia legnagyobb részén. Népszerű Törökországban, Erdélyben, de a balkánon is. Számos elkészítési módja van a salátától a grillezésen át egészen a padlizsánkrémig.

Cégünk kétféle padlizsánkrémet kínál: natúr és majonézes változatot. A majonézes padlizsán lágyabb ízével az általánosabb ízlésnek felel meg, míg a hangsúlyosabb ízek kedvelői és a diétázók inkább a natúr padlizsánkrémet választják. Ez utóbbi termék alapanyagként is tökéletes. Mindkettő nagyon finom pirítóson és köretként egyaránt .
Megfelelő tárolás esetén salátáink hetekig megőrzik minőségüket.

A padlizsánt (Solanum melongena) Kelet-Ázsiában évezredek óta termesztik, bár a nyugati világban csak a középkorban vált ismertté az araboknak köszönhetően.

Nagy, ovális gyümölcsei a fehértől a sötétliláig minden színben teremnek. Gazdag forrása a rostoknak, B1 és B6 vitaminnak valamint káliumnak. Vércukorszint emelő hatása minimális. Néhány kutatás szerint csökkenti a vér koleszterin szintjét és bizonyítottan sok rákellenes antioxidáns hatású anyagot tartalmaz.

100 g natúr padlizsánkrém
tartalmaz:

Kalória
107 kcal
Fehérje 1,2 g
Szénhidrát 8,9 g
Zsír 7 g
Telített zsírok 0,7 g
Rost 8,5 g
Nátrium 461 mg
Koleszterin 0 mg